Nutriție si Dietetica

Căutai un nutriționist bun în Suceava sau Fălticeni? Îți dorești să slăbești cu ajutor specializat sau să crești greutatea ta urmând un plan alimentar corect? Sau pur și simplu, dorești să faci o schimbare pentru tine și corpul tău învățând să faci alegeri mai sănătoase și mai echilibrate? La clinicile ICD din Suceava și Fălticeni o vei găsi pe Camelia Țăranu Ciocîrlan, nutriționist dietetician, specialist în nutriție și dietetică profilactică și curativă, pregătită să îți ofere consilierea necesară nevoilor tale.

Toate serviciile Stabilește o programare

Planuri alimentare personalizate pentru copii, adolescenți, adulți

Consilierea nutrițională are un rol extrem de important, nu doar pentru tine, ci pentru întreaga familie. Adoptând recomandări și sfaturi de la un specialist cu privire la o alimentatție corectă, vei putea ajuta întreaga familie să aibă o sănătate de “de calitate”.

Îți dorești să scapi de kilogramele în plus bucurându-te în același timp de mâncăruri delicioase? Spune stop înfometării – o tehnică extrem de nesătoasă și vino să descoperi cum poți avea în farfurie și culoare și arome și savoare.

Vrei să descoperi ce anume îți accentuează o anumită afecțiune (ex.: reflux gastric,colon iritabil, constipația, arsuri stomacale, etc) și să înveți ce alimente sau măsuri dietetice susținute îți vor amelioara simptomatologia? Vrei să îți înveți copilul să facă alegeri mai sănătoate dar nu știi de unde să începi? Începe cu o consultație la nutriționist și vei primi un plan ușor de urmat.

Nutriție si Dietetica

Tulburări de alimentație

În ultima perioadă, tot mai multe persoane suferă de tulburări de alimentație, ce au o cauză psihologică. Principalele tulburări de alimentație sunt bulimia, anorexia și hiperfagia (tulburarea “binge-eating” sau supraalimentarea). Ne bucurăm de faptul că ajutorul nutriționistului este în acest caz dublat de ajutorul din partea echipei noastre de psihologi. La Clinica ICD vei găsi psihologi empatici și extrem de bine pregătiți pentru a asigura ședințe de psihoterapie în probleme de țin de gestionarea simptomatologiei tulburărilor de alimentație. În acest demers trebuie să știți că vom oferi întregul suport de care dispunem, fără judecăți și prejudecăți. Trebuie să identificăm întâi fondul care a declanșat această tulburare și apoi să sprijinim reluarea unor obiceiuri sănătoase de mâncare. Gestionarea percepției asupra imaginii propriului corp (greutăți) va ajuta la acceptarea ajutorului și va duce la o evoluție favorabilă.

Nutriție clinică în cazul bolilor cronice

Obiectivul principal al nutriției în gestionarea bolile cronice este reducerea nivelurilor de inflamație, durere și stres oxidativ. Din categoria bolilor cronice fac parte:
cancer, obezitate, diabet, boli cardiovasculare, osteoporoza, boli renale, boala Crohn.
Un plan de nutriție adecvat permite pacienților să adopte comportamente mai sănătoase pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții și pentru a reduce suferințele cauzate de bolile cronice. Pacienții vor primi îndrumarea necesară pentru a prioritiza alimente bogate în fitonutrienți, vitamine și minerale. Care sunt acele alimente? Ce gramaje și în ce momente ale zilei trebuie consumate? Fiecare pacient va primi un plan personalizat bazat pe alimente cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Gestionarea bolii cronice din punct de vedere alimentar va ameliora considerabil simptomele specifice și va contribui atât la prevenirea riscurilor, cât și la reducerea costurilor tratamentelor.

Programează chiar acum o consultație la nutriționist în una din locațiile noastre din Suceava sau Fălticeni!

SERVICII NUTRIȚIE și DIETETICĂ

  • Consultație nutriție + evaluare corporală + plan alimentar personalizat pentru controlul greutății
  • Consultație nutriție
  • Consultație control
  • Program nutrițional pentru sarcină
  • Programe nutriționale pentru boli cronice
  • Program nutrițional pentru afecțiuni cu substrat metabolic

Doctori

Camelia Ciocîrlan – nutriționist dietetician specializat în nutriție dietetică profilactică și curativă

Programare online

Poți să verifici cu ușurință programul clinicii, iar apoi să te programezi online, completând un formular simplu.

Vă rugăm să respectați indicațiile personalului medical al centrului nostru cu privire la protocoalele interne de igienă, dezinfecție și evitare a aglomerației.

Programează-te acum Verifică program