Varicele sunt dilatații ale sistemului nervos superficial de la nivelul membrelor inferioare ce apar turgescente sub piele ca efect al statului prelungit în picioare, de culoare albăstruie, în special pe fața internă a membrului inferior și cea posterioară a gambelor.

Scleroterapie la InterCardioDiab

Din cauza faptului că sângele venos nu poate fi drenat corespunzător și stagneaza în aceste vene, cu timpul apar simptome supărătoare ca durere, senzație de greutate, umflarea gambelor și chiar modificări ale pielii, ca roșeață, inflamație, mergând până la ulcerul varicos – rană care nu se vindecă niciodată dacă nu se iau măsuri de tratament al bolii varicoase.

Astăzi, datorită noii tehnologii UGS (scleroterapie ghidată ultrasonografic), varicele pot fi tratate fără a fi necesară operația chirurgicală, inclusiv venele mari, deoarece această metodă presupune injectarea precisă, ghidată ecografic a agentului sclerozant direct în vena afectată.

Pacienții cu dilatații varicoase importante au o altă opțiune decât tehnicile chirurgicale clasice, care, pe lângă spitalizare, durere, pierdere importantă de sânge și anestezie, presupun strippingul, adică smulgerea venei în totalitate. Venele de dimensiuni mici pot fi tratate prin scleroterapie, adică injectarea unei substanțe sclerozante în venă, care determină distrugerea peretelui venos, colabarea (sclerozarea) urmată de tromboza și resorbția venei, acestă metodă fiind minim invazivă, sigură , eficienta și cu rare complicații. Nu este necesară anestezia generală și nici locală, iar în majoritatea cazurilor pacientul se poate întoarce la activitățile sale imediat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *