INTERCARDIODIAB SRL, prin natura activității pe care o desfășoară și anume clinică medicală în regim privat și în contract cu CAS Suceava, prelucrează cu bună știință și în conformitate cu prevederile legale date personale ale pacienților actuali sau potențiali, ale reprezentanților legali ai acestora sau ale aparținătorilor lor, în cadrul furnizării de servicii medicale, precum și ale angajaților clinicii medicale sau candidaților în cadrul proceselor de recrutare.

INTERCARDIODIAB SRL ia are în vedere măsuri organizatorice privind protejărea datelor cu caracter personal încredințate, pe care le va administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate.

Datele de contact ale operatorului INTERCARDIODIAB SRL

INTERCARDIODIAB SRL
strada Mihai Viteazu, numărul 26A, Suceava
+4 0371 144 029 / +4 0742 633 424
office@icd.ro

INTERCARDIODIAB SRL este operator de date cu caracter personal – numărul 29904 / 2013.

Scopurile prelucrării  datelor personale

INTERCARDIODIAB SRL colectează și prelucrează datele personale pentru următoarele scopuri:

  • realizarea serviciilor medicale solicitate: programarea serviciilor medicale pentru pacienți, telefonarea acestora privind programarea serviciilor medicale, de stabilire a diagnosticelor medicale, de administrare a unor îngrijiri sau tratamente medicale pentru persoana vizată ori de gestionare a serviciilor de sănătate care acționează în interesul persoanei vizate, activități de marketing, studii clinice; eliberare a rezultatelor investigațiilor clinice sau consultațiilor de specialitate sau altor documente și certificate medicale, înregistrarea pacienților, gestiune administrativă asociată efectuării serviciilor. Furnizarea datelor personale este necesară pentru ca INTERCARDIODIAB SRL să poată gestiona solicitările pacienților cu privire la furnizarea serviciilor medicale. Refuzul furnizării acestor date poate duce la imposibilitatea organizării și furnizării serviciilor medicale solicitate;
  • raportări date către CAS, DSP, SIUI sau Ministerul Sănătății, autorități fiscale;
  • în scopuri de gestiune financiară, efectuarea de operațiuni fiscale, bancare, de plăți;
  • în scopul soluționării diferitelor solicitări, sesizări sau plângeri formulate de către persoanele vizate;
  • în scopul soluționării cererilor și adreselor instituțiilor publice conform competențelor legale ale acestora;
  • în scopul oferirii de servicii personalizate și îmbunătățirea serviciilor oferite;
  • în scopul evaluării gradului de satisfacție cu privire la serviciile INTERCARDIODIAB SRL;
  • în scopul asigurării pazei și protecției persoanelor și valorilor în locațiile INTERCARDIODIAB SRL, în vederea prevenirii și combaterii săvârșirii de infracțiuni, prin intermediul supravegherii video în locurile accesibile publicului;
  • în scopul desfășurării activităților de recrutare/selecție pentru ocuparea posturilor vacante, gestionarea dosarelor de recrutare pe parcursul diferitelor etape de selecție;
  • în scop de marketing direct, în vederea transmiterii de newslettere, comunicări comerciale privind oferta de servicii, promoții și evenimente organizate de INTERCARDIODIAB SRL, articole medicale, materiale informative.În momentul vizitării site-ului icd.ro, și doar dacă ați fost de acord cu instalarea de cookieuri – serverul web înregistrează în mod automat numele furnizorului dumneavoastră de servicii Internet (ISP), adresa de la care ne-aţi vizitat, adresele din site pe care le accesaţi, precum şi data şi durata vizitei. Informaţii personale suplimentare vor fi înregistrate numai în cazul în care vor fi divulgate de dumneavoastră, de exemplu în cazul unei înregistrări, a unui sondaj sau în execuţia de conţinut. În acest sens, vă rugăm să consultați politica de cookies. Informaţiile pe care le furnizaţi prin intermediul site-ului ne permit să personalizăm şi să îmbunătăţim în permanenţă modul în care interacţionaţi cu INTERCARDIODIAB SRL.

Categorii de date cu caracter personal

INTERCARDIODIAB SRL colectează date cu caracter personal direct de la persoana vizata sau de la aparținători sau reprezentanții legali ai acesteia:

  • cu funcție de identificare (cum ar fi: nume prenume, domiciliu, sex, data nașterii, naționalitate, localitate, alte elemente din documentul de identitate, identificatori online);
  • date speciale (cum ar fi: CNP, numărul cardului de sănătate, date privind starea de sanatate, date biometrice, originea rasială, convingeri religioase, după caz). Datele personale privind starea de sănătate sunt protejate conform regulilor stabilite de lege în domeniul drepturilor pacientului, iar prelucrarea acestor date este permisă cu condiția respectării secretului profesional;
  • date financiare și bancare (cum ar fi: număr cont, numele şi prenumele titularului contului bancar sau al cardului bancar (poate fi altul decât dvs, dacă altcineva a efectuat plata unei facturi în numele și pentru dumneavoastră); valabilitatea cardului bancar banca);
  • alte date cu caracter personal (cum ar fi: ocupație, loc de muncă, tip asigurare, denumire asigurator);
  • date de contact (cum ar fi: adresa poștală de corespondență, număr telefon, e-mail);
  • informații cu privire la locația, imaginea și înregistrările audio-video ale persoanelor fizice (înregistrările video captate de camerele de supraveghere instalate la sediile INTERCARDIODIAB SRL, înregistrările audio ale convorbirilor telefonice din Call-center);
  • opinii (pot include date personale cu caracter special) pe care ni le transmiteţi în mod direct sau pe care le postaţi public despre INTERCARDIODIAB SRL, pe reţele de socializare (social media) sau prin intermediul altor medii de comunicare publică;
  • în cazul în care INTERCARDIODIAB SRL  va decide să prelucreze date cu caracter personal și în alte scopuri, îndeosebi în baza articolului 6, alineatul 1, litera a) din Regulamentul General UE privind protecția datelor numărul 679/2016, respectiv în baza consimţământului persoanei vizate, INTERCARDIODIAB SRL  va transmite o notificare de informare separată, pentru a vă permite să vă exprimaţi consimţământul expres, în mod liber.

Temeiul juridic al prelucrării

Prelucrările datelor în scopurile de mai sus au ca temei:

  • realizarea de programări pentru pacienții care solicită servicii medicale sau pentru a face demersuri la cererea dumneavoastră înainte de intrarea în consultații;
  • îndeplinirea obligațiilor legale ce revin INTERCARDIODIAB SRL potrivit legii;
  • interesul legitim al INTERCARDIODIAB SRL, cu respectarea prevederilor articolul cinci din Regulamentul General UE privind protecția datelor numărul 679/2016.;
  • protejarea intereselor vitale ale dumneavoastră sau a altei persoane fizice;
  • consimțământul dumneavoastră în ce privește activitățile de marketing/publicitate și alte prelucrări pentru care legislația în domeniu prevede obligativitatea obținerii consimțământului. În măsura în care v-ați exprimat consimțământul cu privire la o anumită prelucrare, aveți dreptul de a vă retrage consimțământul în orice moment. Retragerea consimțământului nu va afecta prelucrarea datelor efectuată până la momentul retragerii. Solicitarea de retragere a consimțământului poate fi exercitată oricând fie pe adresa de e-mail contact@icd.ro, fie prin formularea unei cereri scrise la adresa strada Mihai Viteazu, numărul 26A – în atenția Ofițerului de Protecție a Datelor, precum și prin accesarea butonului de Dezabonare prezent în toate informările noastre electronice.

Durata păstrării datelor cu caracter personal

Durata de stocare a datelor cu caracter personal este limitată la ceea ce este necesar pentru scopurile de procesare și până la expirarea termenelor de arhivare. INTERCARDIODIAB SRL va șterge datele cu caracter personal la momentul la care solicitați acest lucru, cu excepția datelor a căror furnizare și prelucrare se realizează ca efect al interesului legitim INTERCARDIODIAB SRL sau este impusă de o prevedere legală, date care vor fi șterse în termenul prevăzut de lege pentru aceasta. În cazul în care păstrarea datelor cu caracter personal este necesară în scopuri specificate de lege, INTERCARDIODIAB SRL va păstra în continuare datele pentru perioada impusă.

Procese de profilare automată și decizii automatizate

INTERCARDIODIAB SRL nu folosește datele personale pentru a evalua automat aspecte ale personalității persoanelor vizate. INTERCARDIODIAB SRL nu folosește datele personale pentru a lua decizii automate despre dumneavoastră.

Destinatarii datelor

INTERCARDIODIAB SRL poate dezvălui datele personale următoarelor categorii de destinatari: autorități și instituții publice centrale și locale, asiguratori, profesioniști ce colaborează cu INTERCARDIODIAB SRL respectând secretul profesional, alți furnizori de servicii medicale (spitale sau ambulatorii de specialitate, servicii paraclinice sau imagistică medicală…) implicați în furnizarea serviciilor medicale. INTERCARDIODIAB SRL poate dezvălui către terți date strict necesare pentru gestionarea activităților administrative ce sprijină activitatea medicală sau către alte entități juridice medicale din grupul INTERCARDIODIAB SRL (de exemplu, în situația accesării serviciilor medicale complementare).

INTERCARDIODIAB SRL poate comunica datele dvs. către persoane împuternicite care prelucrează date cu caracter personal pe seama INTERCARDIODIAB SRL (cu titlu exemplificativ: societăți de arhivare, entități care asigură recuperarea creanțelor, furnizori de servicii de marketing direct, curieri…).

INTERCARDIODIAB SRL va dezvălui datele dvs. personale pentru a se conforma oricărei obligaţii legale sau în virtutea obligaţiilor faţă de o autoritate publică sau pentru a proteja drepturile, proprietatea sau siguranţa INTERCARDIODIAB SRL sau a clienţilor săi.

Datele transmise Destinatarilor vor fi adecvate, pertinente şi neexcesive prin raportare la scopurile în care au fost colectate și dezvăluite.

Transferul datelor în strainatate

La momentul redactării prezentei politici de confidențialitate, nu transferăm date cu caracter personal în țări din afara UE/EEA sau către organizații internaționale.

Drepturile persoanelor vizate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

INTERCARDIODIAB SRL respectă drepturile care privesc protecția datelor personale, drepturi care se pot exercita de dumneavoastră printr-o cerere scrisă adresată INTERCARDIODIAB SRL, la sediul acesteia din Suceava, strada Mihai Viteazu, numărul 26A, sau la adresa de email contact@icd.ro. Cererea trebuie să conțină o descriere precisă a dreptului pe care doriți să-l exercitați și să fie însoțită de un document de identitate care să permită identitificarea dumneavoastră. Folosirea informațiilor din documentul de identitate este limitată strict la activitatea de confirmare a identității și nu va genera o stocare a datelor personale mai mult decât este necesar în acest scop.

Aveți următoarele drepturi:

  • dreptul de a cere INTERCARDIODIAB SRL accesul la aceste date;
  • dreptul de a fi informat cu privire la datele personale pe care le prelucrează INTERCARDIODIAB SRL, scopul, transferul către terți,  precum și perioada de stocare a acestor date;
  • dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrării. Pentru orice alte copii suplimentare solicitate, INTERCARDIODIAB SRL își rezervă dreptul de a percepe o taxă;
  • dreptul de a cere INTERCARDIODIAB SRL rectificarea datelor inexacte/incomplete care vă privesc;
  • dreptul de a cere INTERCARDIODIAB SRL ștergerea datelor personale care vă privesc, cu excepția cazului în care există motive legitime care să prevaleze cererii dumneavoastră;
  • dreptul de a cere INTERCARDIODIAB SRL restricționarea prelucrării. Totuși, INTERCARDIODIAB SRL va puta stoca și prelucra datele personale din motive de interes public, îndeplinirea unei obligații legale sau pentru apărarea împotriva unei plângeri legale,  întemeierea unei reclamații legale sau pentru a proteja drepturile unei persoane;
  • dreptul de opoziție față de prelucrarea datelor, atunci când scopul prelucrării îl reprezintă marketingul direct, inclusiv la crearea de profiluri atunci când măsura este legată de marketingul direct respectiv. INTERCARDIODIAB SRL nu va mai prelucra datele, cu excepția cazului în care există motive legitime sau dacă scopul prelucrării este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, dacă aceasta are un impact semnificativ asupra persoanei vizate;
  • dreptul de portare a datelor cu caracter personal furnizate INTERCARDIODIAB SRL în formă electronică, structurată, utilizată curent, lizibilă automat, cu posibilitatea ca datele respective să fie transferate unui alt operator.

În cazul în care considerați că prelucrarea s-a făcut cu nerespectarea legislației în vigoare, aveți dreptul de a formula o plângere în fața autorității de supraveghere, respectiv Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Menționăm că nu ne asumăm răspunderea cu privire la informațiile și politicile de confidențialitate aferente site-urilor către care se face trimitere prin link-urile postate pe website-ul nostru.

Ne rezervăm dreptul de a modifica prezenta politică de confidențialitate. Aceasta, precum și versiunile viitoare vor putea fi accesate oricând pe site-ul icd.ro.